Štamparija

Dobra knjiga - Štamparija

Izdavačka kuća Dobra knjiga osnovana je 2006. godine kada su mnogi, zbog uvođenja PDV-a, predviđali krah ionako posrnulog bh. izdavaštva. Međutim, zahvaljujući entuzijazmu ljudi okupljenih oko ovog, sada već možemo reći, velikog projekta, Dobra knjiga je ne samo opstala, već se i razvila u prepoznatljiv brend bh. izdavaštva koji je svojim izdanjima uspio animirati širu čitalačku publiku. Insistiranjem na kvaliteti, u vremenima kada se, zbog isplativosti najčešće izdaje nekvalitetna literatura, Dobra knjiga je odlučila ostati vjerna temeljnim vrijednostima pisane riječi koje su jasna vodilja u svjetliju budućnost.

Online prodavnica

Sve naše publikacije dostupne su za narudžbu preko Online prodavnice.

IMG_6520a
IMG_6525a

Naš put...

Pružajući podršku domaćim autorima, Dobra knjiga je, između ostalih aktivnosti u tu svrhu, dvije godine zaredom ponosni izdavač djela nagrađenih od strane Fondacije za izdavaštvo pri ministarstvu kulture, i tu praksu nastavljamo. Osim izdavaštva Dobra knjiga je od 2011. godine preuzela štampariju Bemust te, u skladu s tim, istrajava na vrhunskoj kvaliteti štampe i nudi svoje visokokvalitetne štamparske usluge.

Tehnologija

Sve ovo znači da možemo u roku i uz najviši nivo kvaliteta isporučiti publikacije svih kompleksnosti, grafičke zahtjevnosti i tiraža. Dovoljno je samo da imate ideju.

Zahvaljujući iskustvu i opremi, Dobra knjiga ima jedan od najboljih pogona za grafičku doradu publikacija u BiH, te nudimo najkvalitetniji tvrdi i meki uvez.

Grafičke dorade čine mašine za savijanje araka B1 formata.

Dobra knjiga za potrebe izrade malog tiraža knjižnih blokova, plakata, vizitki ili bilo kojeg drugog štampanog proizvoda, nudi i štampanje na modernim digitalnim printerima sa izvanrednim kvalitetom.

Insistiranjem na kvaliteti, u vremenima kada se, zbog isplativosti najčešće izdaje nekvalitetna literatura, Dobra knjiga ostaje vjerna temeljnim vrijednostima pisane riječi.

Digitalna štampa

Uz decenije iskustva u štamparstvu, sada nudimo i vrhunsku digitalnu štampu kako bismo zadovoljili vaše potrebe za brzim i fleksibilnim štampanjem bez kompromisa na kvaliteti.

 

Šta nam digitalna štampa nudi?

Brzina: Uz digitalnu tehnologiju, čekanje je svedeno na minimum. Od ideje do gotove štampe, proces je brz i efikasan, idealan za manje tiraže, brze promjene i personalizaciju.

Kvalitet: Ne dopustite da vas brzina zavede. Naše digitalne mašine pružaju oštar tekst, žive boje i vrhunsku rezoluciju, prilagođenu svakoj publikaciji.

Eko-svijest: Smanjen otpad i manja potrošnja energije čine digitalnu štampu ekološkom opcijom, što je važno i nama i Vama.

U Dobroj knjizi, nećete pronaći samo mašine. Naš tim stručnih štampara je tu da vam pomogne u svakom koraku – od dizajna do gotove knjige, brošure, letaka ili vizitke. Osim klasične štampe također Vam nudimo uslugu štampanja vodootpornih samoljepljivih polipropilenskih (PP) naljepnica. Zadaci kao što je podešavanje boja koji su vremenski veoma zahtjevni na analognoj opremi sada se izvršavaju u nekoliko sekundi

Uvijek smo spremni da savjetujemo i pomognemo Vam da ostvarite željeni rezultat.

Kako kupiti publikacije

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation.

Otvorite online prodavnicu

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit.

Odaberite publikaciju

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit.

Izaberite način plaćanja

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit.

Uživajte u čitanju

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit.