U sklopu trodnevne manifestacije “Slovo Gorčina”, u Stocu će 9.8. u 11 sati biti održana promocija knjige Dijane Hadžizukić: Književna Hercegovina.

U okviru manifestacije “Slovo Gorčina” koja se održava u Stocu od 8.8. -10.8, drugog dana, u subotu, 9.8. u Šarića kući, sa početkom u 11 sati, održat će se promocija knjige naše autorice Dijane Hadžizukić Književna Hercegovina – ogledi o piscima i književnim pojavama. O knjizi će govoriti profesorice sa Univerziteta “Džemal Bijedić” u Mostaru – Selma Raljević i Lejla Žujo-Marić.

Radi se o knjizi koja – prema riječima predsjednika Upravnog odbora manifestacije Edima Šatora – “predstavlja vrijedno istraživačko djelo kojim se ne popounjavaju samo praznine u istraživanju bosanskoherecegovačkih autora nego se i otvaraju nove teme.”

 

Na manifestaciji će u ulozi moderatora učešća uzeti i mladi Stočanin Almin Kaplan koji je nedavno objavio svoju zbirku poezije Ospice.

U sklopu trodnevne manifestacije publika će, osim još nekoliko promocija knjiga, imati priliku družiti se sa Predragom Lucićem i Borisom Dežulovićem te posjetiti izložbu Igora Borozana.

No Comment

Comments are closed.