U srcu je bogatstvo – Branislav Antov Mikulić

(6 recenzije korisnika)

17.00KM

 • FORMAT: A5
 • IZDANJE: 2018
 • OBIM: 114
 • UVEZ: tvrdi sa ovojnicom
SKU: 9789958274251 Kategorije: ,

6 recenzija za U srcu je bogatstvo – Branislav Antov Mikulić

 1. Jasna

  Ova Mikulićeva knjiga je zapravo prekasna pjesma u prozi i sigurna sam da će lako naći put do ljudskih srca. Nisam je mogla prestati čitati iako sam bila jako umorna kad sam je zatekla na stolu.

  Sve pohvale izboru riječi, jednom posebno upečatljivom stilu i načinu izražavanja. Prekrasne, nadahnute rečenice čovjeku ne dopuštaju da prestane čitati autorovu ispovijed i poruku. Stalno se pita što slijedi dalje.

  Voljela bih da imam njegovu snagu uvjerenja o moći ljubavi.

  Jasna Grubješić, spisateljica i urednica

 2. recenzija u srcu je bogatsvo, Novo plakalović

  Knjiga Branislava Mikulića je pravo osvježenje za naše umorne i slijepe duše. Dvije moćne poruke nama šalje autor. Koliko god mi bili jaki, snažni, inteligentni, moćni, samopouzdani, hrabri, nesalomivi ipak ima nešto mnogo, mnogo jače od nas ustvari slabih, malih, sićušnih ljudskih bića. Ljubav i vjera. Život i sudbina nas dovode pred takva iskušenja da, na ponekad najteži način, shvatimo da koliko god mi mislili o sebi da smo snažni, moćni i nesalomivi u jednom trenu svi ti atributi nestaju kao jutarnja magla. I mi postajemo onakvi kakvi i jesmo u suštini, sićušni i mali i naše male uplašene okice usmjeravamo sa najvećom skrušenošću prema Njemu. Kao jedinoj nadi. I vjera u Njega pobjeđuje. Vjera u Njega ili u Ljubav, kako to autor ističe. Drugi momenat o kome autor svjedoči je da nikakvo materijalno bogatstvo ne zamjenjuje ljubav koju moramo nositi u srcima. Jer ljubav stvara bogatstvo svake
  vrste. Sve to autor vrlo jednostavno iznosi pred nas. Nudi nam kao na pladnju mudrost za kojom je sam decenijama istrajno tragao. Pročitamo rezultat njegovog traganja za dva sata. Iskrenost i jednostavnost prenošenja poruke je kvalitet ove knjige. Možda moramo malo biti pripremljeni za primanje autorovih poruka. Njegova prva knjiga ”Srcem do beskraja” je bila adekvatna priprema za mene lično. Bio sam već počeo dobrano ”otvarati oči” ali poslije ove njegove prve knjige kao da sam progledao. Hvala mu.
  Knjiga je pisana jednostavno, iskreno, ljudski toplo. Velike poruke upućuje nam autor na jednostavan način. Svakome razumljiv.
  Zato preporučujem svakome da malo zastane, pročita ovu knjigu i razmisli. Poslednja rečenica gospođe Grubješić (prethodni komentar) je meni vrlo indikativna: ”Voljela bih da imam njegovu snagu uvjerenja o moći ljubavi. Moja životna spoznaja i poruke autora ove knjige govore mi: Može se. Mogu se čak i neprijatelji voljeti. To samo svjedoči o našoj snazi. I sve bude lakše, mnogo.

 3. Damir

  Neobična ispovijed, intimna priča o LJUBAVI, roman koji od samog svog početka zaokipi um, srce i dušu čitaoca.

  Damir Bošnjak

 4. Željko Grahovac

  Ponovo nam dodje prijatno iznenadjenje iz Mikulićevog pera,
  knjiga puna iskrenosti i topline. Puna svjetla i nade.

  Ovaj ispovjedni roman, ovo njegovo otvaranje duše,
  poziv je na radost i na zbližavanje ljudskih duša
  Ova je knjiga pozivnica na Ljubav, za Ljubav, u Ljubav…
  Ova je knjiga karta za ulaz u nepregledne prostore
  darivanja, što se otvaraju u najmanjem i istovremeno
  najvećem hramu – u srcu kao jedinoj istinskoj kući Boga.

  Željko Grahovac, pjesnik, esejista i književni kritičar

 5. Julka Erceg

  Knjiga “U SRCU JE BOGATSTVO” zaista nosi pravi naslov. Ništa lepše i bolje nisam odavno pročitala. Divna , poučna, korisna i mnogima bi pomogla u ovim teškim zadnjim vremenima.

  Julka Erceg

 6. Mandalena Sinković Pavlović

  Poštovani,

  Zahvaljujemo autoru i Vašoj izdavačkoj kući na darovanom romanu „U srcu je bogatstvo“, koji ja i ne bih nazvala romanom nego možda duhovnim putopisom.
  Izražavam autoru moje najdublje poštovanje zbog načina na koji je iznio svoju potragu za Bogom, ne ciljajući na jednu vjeru već univerzum. Napisana je lako razumljivo, istinski, a istovremeno stilski odmjereno. Svakako ću je preporučiti našim korisnicima.
  S poštovanjem,
  Mandalena Sinković Pavlović, ravnateljica
  Općinska knjižnica Hrvatska sloga Gradac n/m

Napiši recenziju

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *