Srcem do beskraja

(3 recenzije korisnika)

19.50KM

 • FORMAT: A5
 • IZDANJE: Sarajevo 2016
 • OBIM: 205 str.
 • UVEZ: tvrdi
Kategorija:

Opis

Roman Srcem do beskraja je autorov literarni prvijenac. Istina, Mikulić se druži s perom već decenijama, cio radni vijek proveo je pasionirano istražujući, studirajući, izvještavajući i pišući. O tome svjedoče mnogi naučni članci, knjige i monografije kojima Mikulić stoji u potpisu. Ni sada, kada je plodna karijera naučnika iza njega, Mikulić se ne odriče pisanja, te velike ljubavi mu. Već zdušno nastavlja. Kazuje neobične priče, o naoko običnim stvarima. Otkriva magično u naizgled svakodnevnom. I sve to čini ispovijedajući ono što je sam prošao i doživio, ono što ga je nezaboravno dotaklo. Bilježi, kako sam često veli, tek ono što je oslušnuo uhom, vidio okom i razumio … srcem. Samo to, ništa više.

O knjizi:

Knjiga Srcem do beskraja je neobična oda ljubavi, hvalospjev najdubljoj emociji koju čovjek i svijet poznaju, onoj koja je prapočetak svega, čovjeka i svijeta. Kroz životne priče svima bliske, ima ih dvadesetak, ona kazuje kako je ljubav silna, kako tugu u radost pretvara, bolesti smrtne podnošljivima čini, plač u smijeh obrće, kako beznađe od nje bježi. Kazuje kako ljubav čuda neviđena čini, da nas čudotvorcima pravi. Pa poručuje da je ljubav moćna, svemoćna, baš kao Bog što je. Da Ljubav bog je.

3 recenzije za Srcem do beskraja

 1. Damir

  Nakon sto sam u dahu pročitao Mikulićev novi roman ‘U SRCU JE BOGATSTVO’, potražio sam odmah i njegovu prethodnu knjigu. Autorov literarni prvijenac, roman ‘SRCEM DO BESKRAJA’, je odista majstorski izvezena cjelina. Kolaž je to sačinjen od dvadesetak eseja, putopisa, priča i doživljaja povezanih jednom niti – toplinom koja iz srca izlazi, koja se ljubav zove.

  Jezik kojim Mikulić piše je neobičan, a blizak; priče koje kazuje su magične, zovu da ih se promišlja, da ih se živi. Ukratko, štivo je to kojem se valja vraćati.

  Damir Bošnjak

 2. Djana Sarajlic

  Upravo sam procitala Vasu knjigu “Srcem do beskraja” i osjetila sam neizmjernu zelju i potrebu da Vam se zahvalim. Trenutno se nalazim na raskrizju bez putokaza, izgubljena u poznatom. Sve se cini i vise nego dobro, a opet je covjek nezadovoljan, prazan.
  Mogu Vam samo reci da je ova knjiga bila malo cudo koje mi je bilo potrebno.
  Bas kako i kazu, ko trazi taj i nadje.

  Sve najbolje Vam zelim, Djana”

 3. Ruzica Franjcevic

  Vrativši se sa godišnjeg odmora dočekalo me je ugodno iznenađenje, naime dobila sam novu Mikulicevu knjigu “U srcu je bogatstvo”. Obzirom da me se veoma dojmila njegova prva knjiga -pročitali smo je suprug i kćerka, naravno ja prva- svi smo bili oduševljeni, tako da je suprug odmah uzeo i ovu knjigu da čita, naravno da ću nakon toga i ja.
  Knjiga “Srcem do beskraja” je proslijeđena mojim prijateljicama , ljubiteljicama dobre knjige, one koje su pročitale su također oduševljene.

  R. Franjčević, Kreševo.

Napiši recenziju

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *